ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Στάδια παραγωγής
Αποκλειστικά «ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ» η οποία καλλιεργείται στην περιοχή της Σητείας από ελαιώνες βιολογικής καλλιέργειας.
↓
Συγκομιδή του ελαιοκάρπου με την διαδικασία του ραβδισμού και την χρήση διχτυών για την συλλογή του ελαιοκάρπου, οποίος αποθηκεύεται σε σακιά χωρητικότητας μέχρι 50 Kg.
↓
Μεταφορά των σακιών στο ελαιοτριβείο.
↓
Πλύσιμο και απομάκρυνση τον φύλλων της ελιάς.
↓
Σπάσιμο και πολτοποίηση του ελαιοκάρπου.
↓
Εφαρμογή της μεθόδου της φυγοκέντρισης για τον διαχωρισμό των υγρών από τα στερεά
σώματα του καρπού.
↓
Διαχωρισμός του ελαιολάδου από το νερό του ελαιοκάρπου.
↓
Πρώτη χημική ανάλυση για τον προσδιορισμό της οξύτητας του ελαιολάδου.
↓
Δεύτερος χημικός έλεγχος (K232, K268, ΔΚ, υπεροξείδια, κ.α) υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων, οργανοληπτική αξιολόγηση.
↓
Αποθήκευση του ελαιολάδου για τον καθαρισμό από την κατακάθισα των ιζημάτων.
↓
Φιλτράρισμα του ελαιολάδου.
↓
Αποθήκευση φιλτραρισμένου ελαιολάδου σε νέα ανοξείδωτη δεξαμενή.
↓
Εμφιάλωση και τυποποίηση του ελαιολάδου.
↓
Δειγματοληπτικός έλεγχος του έτοιμου προϊόντος.
↓
Πακετάρισμα και τοποθέτηση του τελικού προϊόντος σε παλέτες.