Προϊόντα

Βιολογικά και συμβατικά

ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Tο διεθνές βραβευμένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο λαμβάνεται από φρέσκες και υγιείς ελιές Κορωνέικης της Σητείας, γνωστή για την καλλιέργεια μερικών από τις καλύτερες ελιές του Κόσμου. Η Μονή Τοπλού ακολουθεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τη βιολογική γεωργία και την οικολογική ισορροπία στη γη τους και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλήρως βιολογικό.

Ο στόχος της συνεργασίας BIO-SITIA με τη Μονή Τοπλού είναι η παραγωγή πλήρως βιολογικών και συμβατικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από ελιές τοπικών αγροτών της περιοχής.

Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σητεία Λασιθίου Κρήτης

Η φιλοσοφία της Βιολογικής καλλιέργειας απ’ όπου προέρχεται και το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σητεία Λασιθίου Κρήτης, παραμένει συνυφασμένη με το σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, συμβάλλοντας έτσι στη ποιότητα της ζωής. Η επιλογή των αγροτεμαχίων που φυτευτήκαν βασίστηκε στα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, του εδάφους και του μικροκλίματος. Οι φρέσκιες και υγιείς ελιές αποτελούν την πρώτη ύλη. Ακολουθώντας πιστά την τεχνογνωσία της βιοκαλλιέργειας σε συνδυασμό με την εμπειρία, την γνώση και την παράδοση και χρησιμοποιώντας μόνο μηχανικές μεθόδους, παράγουμε ένα υψηλής ποιότητας προϊόν.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης

Στην φημισμένη για την ποιότητα του ελαιολάδου της περιοχή, την Σητεία, καλλιεργείται το διασημότερο σε παγκόσμιο επίπεδο “’Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητεία Λασιθίου Κρήτης ”, κάτω από άριστες εδαφολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο μικροκλίμα για την καλλιέργεια της ελιάς. Προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Κορωνέικη που είναι η μόνη ποικιλία η οποία καλλιεργείται στην περιοχή της οριοθετημένης ζώνης του Π.Ο.Π Σητεία Λασιθίου Κρήτης. Το ελαιόλαδο παράγεται στα φυγοκεντρικά, συνεταιριστικά στην πλειονότητα τους, ελαιουργεία που λειτουργούν στην περιοχή με την μέθοδο της εξαγωγής εν ψυχρώ. Έτσι παράγεται και επιλέγεται για εμφιάλωση ένα ελαιόλαδο ανωτέρας ποιότητας ως προς τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Η οξύτητα του είναι μικρότερη από 0,5 % διατηρώντας έτσι αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά του συστατικά, χάρη στην ιδιαίτερη φροντίδα κατά την καλλιέργεια, την ελαιοσυγκομιδή και έκθλιψη.

Γνωστό για την πλούσια γεύση του, φρουτώδες, ήπια πικρό και πικάντικο, ο απόλυτος πρωταθλητής στην κατηγορία του ενώ ο αριθμός των διεθνών βραβείων μιλάει από μόνος του.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

H Ελιά καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ιστορία, από τον Μινωικό πολιτισμό ανάμεσα στο 3500-2500 π.Χ. Στην Κρήτη, η ελιά λατρεύτηκε σαν ιερό δέντρο και συμβολίζει την ειρήνη, την ευημερία, την γνώση, την σοφία και την ελπίδα, ενώ εξαιτίας της σημασίας της, συνδέθηκε άμεσα με τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τη διατροφή και την υγεία.

Γνωρίζοντας οι Μινωίτες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου το καλλιεργούσαν με τον ίδιο περίπου τρόπο με σήμερα. Η γεωγραφική θέση της Κρήτης, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί καθώς και η εδαφολογική σύνθεση προσδίδουν στο κρητικό ελαιόλαδο μοναδική γεύση και άρωμα.

Το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, προέρχεται κυρίως από την Κορωνέϊκη ποικιλία που καλλιεργείται στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και λαμβάνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους. Οι συνθήκες που επικρατούν κατά την πλύση, μετάγγιση , φυγοκέντριση και διήθηση δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου. Πρόκειται για έναν “ φυσικό χυμό “ ο οποίος περιέχει ανέπαφα όλα τα βασικά του συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.α.

Αποτελεί το κύριο συστατικό της μεσογειακής και ειδικότερα της κρητικής διατροφής. Έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις ενώ στα διεθνή διατροφολογικά συνέδρια προτείνεται σαν απαραίτητο στοιχείο της υγιεινής διατροφής.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ``Ελαιώνας``

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ``Ελαιώνας`` εμφιαλώνεται σε τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) για να καλύψει τις ανάγκες ενός συνεχώς εξελισσόμενου καταναλωτή. Συνδυάζει την πλούσια γεύση και το φρουτώδες άρωμα με πολλά πλεονεκτήματα συσκευασίας, χαμηλότερο κίνδυνο θραύσης, χαμηλότερο κόστος, μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη μεταφορά.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και σε ατομική μερίδα 10 & 20ml.