Η Εταιρεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Εταιρεία

Η Εταιρεία μας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» εμφιαλώνει την μεγαλύτερη παραγόμενη ποσότητα του ελαιολάδου Π.Ο.Π. Σητεία Λασιθίου Κρήτης. Ο εξοπλισμός και οι διαδικασίες παραγωγής και εμφιάλωσης του ελαιολάδου γίνονται πάντα σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές των πιο αυστηρών συστημάτων ποιότητας (ISO:22000, ISO:2005, IFS, BRC). Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες παραγωγής και εμφιάλωσης του ΕΦΕΤ αλλά και του Agrocert για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης και την BIOHELLAS για βιολογικό ελαιόλαδο. Η Εταιρεία μας εξάγει τα προϊόντα της σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και την Ασία, ενώ τροφοδοτεί τις σημαντικότερες αλυσίδες super market σε όλη την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το όραμα

Πιστεύοντας στο όραμα για ένα ποιοτικό και ανεπανάλειπτο προϊόν που θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου, Σητειακοί παραγωγοί με πρωτοπόρο την Ιερά Μονή Τοπλού ιδρύσαμε το έτος 1999 την επιχείρηση ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε., με σκοπό την παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης και Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης. Η ιδέα απλή: πίστη στην παράδοση. Οι αξίες μας διαχρονικές: σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα της Μεσογείου, συνώνυμο της υγείας, της ευεξίας και της μακροζωίας του ανθρώπινου οργανισμού. Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει αναγνωρίσει στο ελαιόλαδο τις μοναδικές αυτές ιδιότητες, καθώς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αμυντικές ασπίδες του οργανισμού. Η αντοχή στη φθορά του χρόνου και η φυσική ευφορία των ανθρώπων που διατρέφονται με ελαιόλαδο είναι πλέον επιστημονικά αναγνωρισμένη. Στην ιστορική περιοχή της Σητείας, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, παράγεται το μοναδικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σητεία Λασιθίου Κρήτης. Το ελαιόλαδο αυτό είναι ο φυσικός  χυμός της ελιάς ποικιλίας «Κορωνέικη», που καλλιεργείται αποκλειστικά στην περιοχή.  Διακρίνεται από το χρυσοπράσινο χρώμα του, τα φρέσκα και πολύπλοκα  αρώματά του, την άριστα ισορροπημένη γεύση ανάμεσα στο γλυκό και στο πικρό  και τη μακράς διάρκειας ευχάριστη επίγευση. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται  κυρίως στο γεωγραφικό περιβάλλον και στις ιδανικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή και το μικροκλίμα της: πάνω από 3.000 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως, ήπιος χειμώνας, καλοκαιρινά μελτέμια του βόρειου και νότιου κρητικού πελάγους, ορεινά και ημιορεινά ασβεστολιθικά εδάφη, ελαιώνες που περιβάλλονται από άγρια αρωματικά βότανα της κρητικής υπαίθρου. Το Σητειακό όμως ελαιόλαδο καθίσταται μοναδικό, γιατί καλλιεργείται σε ένα ανθρωπογενές περιβάλλον που κυριαρχεί η ηρεμία, η  απλότητα, η πίστη στην παράδοση, μα προ πάντων η αφοσίωση των Σητειακών καλλιεργητών του ιερού και ευλογημένου αυτού δέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος

Πάντοτε οι Μονές συνδέονταν με την καλλιέργεια των αγροτικών προϊόντων, στα οποία στήριζαν την οικονομική τους αυτάρκεια. Η Ιερά Μονή Τοπλού πρωτοπόρος στην βιολογική καλλιέργεια και ακολουθώντας την πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την προστασία της κτίσεως ως δώρο Θεού προς τον άνθρωπο και τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω με στόχο τη δημιουργία ενός οικολογικού πάρκου στην περιοχή γύρω από το μοναστηριακό συγκρότημα. Δημιουργήθηκε σύγχρονο αιολικό πάρκο, το πρώτο στην περιοχή. Καλλιεργούνται με βιολογική μέθοδο 350 στρέμματα ελαιώνες στις εκτάσεις της Μονής.
Η Εταιρεία μας «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.» συμμορφώνεται πλήρως με τους ισχύοντες κανονισμούς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις διεθνείς προδιαγραφές τροφίμων, όσον αφορά στην ποιότητα, τη γεύση και τους εργαστηριακούς ελέγχους του ελαιολάδου. Τα πολύ πλούσια σε μικροοργανισμούς και άζωτο υποπροϊόντα που παράγονται κατά τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου (πυρήνα, ελαιόφυλλα, και υγρά κατάλοιπα) καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του ΚΟΜΠΟΣΤ για να γίνουν στη συνέχεια λίπασμα, που θα χρησιμοποιηθεί στην καλλιέργεια των βιολογικών ελαιώνων.