Επίσκεψη

ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

Επισκεφθείτε μας

Πιστεύοντας στο όραμα για ένα ποιοτικό και ανεπανάληπτο προϊόν που θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου, 23 Σητειακοί παραγωγοί ελαιολάδου με πρωτοπόρο την Ιερά Μονή Τοπλού, ιδρύσαμε τον Νοέμβριου του 1999 την εταιρεία Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ, με σκοπό την παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης και Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης.

Οι Βιοκαλλιεργητές Σητείας σήμερα, εμφιαλώνουν την μεγαλύτερη ποσότητα ΠΟΠ ελαιολάδου. Οι διαδικασίες παραγωγής και εμφιάλωσης γίνονται πάντα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές των πιο αυστηρών συστημάτων ποιότητας (ISO:22000:2005, IFS, BRC) καθώς και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, AGROCERT και BIO HELLAS απ’ όπου και πιστοποιείται για το βιολογικό της ελαιόλαδο. Οι κτηριακές μας εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 1.500 τ.μ. σε γη, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων μηχανημάτων του ελαιοτριβείου δύο φάσεων, φυγοκεντρικό με δυνατότητα παραγωγής 2.600g ελαιολάδου την ώρα όπως επίσης τις δυο πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές εμφιάλωσης και μιας γραμμής τυποποίησης μεταλλικών δοχείων. Διαθέτουμε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους 800 τ.μ. και ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 800 τόνων ελαιολάδου.

Οι Βιοκαλλιεργητές Σητείας παράγουν προϊόντα με το εμπορικό σήμα “BIOSITIA SA“, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχονται από ελιές ψυχρής πίεσης της ποικιλίας “Κορωνέικη”, φέρουν ένδειξη προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης) και έχουν αποσπάσει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Εξάγουμε τα προϊόντα μας σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ασία ενώ τροφοδοτούμε τις σημαντικότερες αλυσίδες super market σε όλη την Ευρώπη και εξακολουθούμε να προσπαθούμε άοκνα να αναδείξουμε τις πολυάριθμες δυνατότητες που προσφέρει το Σητειακό έδαφος.