Θείον Έλαιον

Το πολυβραβευμένο ΠΟΠ ελαιόλαδο του Σητειακού ελαιώνα στην κορυφαία του εκδοχή ποιότητας.

ΠΟΠ ελαιόλαδο

Θείον Έλαιον

Πιστοί στις αρχές μας για ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων του ελαιολάδου που παράγεται της περιοχή της Σητείας Κρήτης βασιζόμενοι στην εμπειρία δεκαετιών και υψηλή τεχνογνωσία δημιουργήσαμε το μοναδικό προϊόν Θείον Έλαιον που για την δημιουργία του επιλέξαμε ελαιώνες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Ελαιώνες που βρίσκονται στο  Γεωπάρκο Σητείας ορεινούς και ημιορεινούς, ξηρικούς και αρδευόμενους, περιποιημένους ώστε όλη η κόμη των δέντρων να φωτίζεται, με πλούσιο αιολικό δυναμικό και μικροκλίμα και έδαφος που  προσδίδει στον ελαιόκαρπο ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι παραγωγοί που καλλιεργούν αυτούς τους ελαιώνες, άνθρωποι με αγάπη σε αυτό που κάνουν αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία  για το περιβάλλον και σεβασμό για τον άνθρωπο γι’ αυτό από πολλά χρόνια καλλιεργούν αποκλειστικά με τη μέθοδο της βιολογικής γεωργίας.

Η εταιρεία Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. παρείχε γεωπόνο που στήριξε τους καλλιεργητές με επιτόπιες επισκέψεις, παρακολούθηση και συμβουλές σε όλη την καλλιεργητική περίοδο της ελιάς, στις καλλιεργητικές εργασίες του χειμώνα, στην άνθιση, την καρπόδεση, την ανάπτυξη και την ωρίμανση του καρπού καθώς και το βέλτιστο χρόνο για τη συγκομιδή ώστε να παραχθεί ο άριστος ελαιόκαρπος που θα μπορούσε να παράγει η κάθε περιοχή με τις δεδομένες καιρικές συνθήκες όπως διαμορφώνονται κάθε φορά.

Για την άλεση του συγκομιζόμενου ελαιοκάρπου η σκυτάλη της ποιότητας πέρασε στο ιδιόκτητο ελαιουργείο της εταιρείας που αλέθει αποκλειστικά βιολογικό ελαιόκαρπο με εξαγωγή εν ψυχρώ (ψυχρή έκθλιψη) σε διφασικό.

Η επιλογή των ελαιώνων, οι καλλιεργητικές τεχνικές και η ελαιοποίηση στο διφασικό ελαιουργείο έγιναν με στόχο την παραγωγή ενός  μοναδικού βιολογικού ελαιολάδου κορυφαίας ποιότητας  με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και πλούσιο φαινολικό περιεχόμενο.

Το βιολογικό ελαιόλαδο που παρήχθηκε με αυτό τον  τρόπο σας προσφέρεται με τη χαρακτηριστική φρεσκάδα του άγουρου καρπού και την ευχάριστη αίσθηση της ποικιλίας «κορωνέικη», ισορροπημένο, ελαφρά πικρό και μέτρια πικάντικο με μακράς διάρκειας επίγευση πιο πράσινη που θυμίζει φρεσκοκομμένο γρασίδι με πολυπλοκότητα αρωμάτων και αρμονία.

Κάθε φιάλη στα πλαίσια της ιχνηλασιμότητας έχει μοναδικό αριθμό ανίχνευσης που παραπέμπει μέχρι το χωράφι. Ενώ η επιλογή των υλικών έγινε με υψηλά στάνταρ προστασίας του προϊόντος πέρα από την καλαισθησία.

Τι είναι και ποιός είναι ο ρόλος τους

Πολυφαινόλες

Το φρέσκο και σωστά επεξεργασμένο ελαιόλαδο με άθερμη και χωρίς νερό ψυχρή έκθλιψη, είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα πολυφαινόλων.

Σύσταση ελαιολάδου: Το ελαιόλαδο αποτελείται κατά 99% από λιπαρές ύλες (τριγλυκερίδια και ελεύθερα λιπαρά οξέα) και κατά 1% από πολικά συστατικά (πολυφαινόλες, τοκοφερόλες και άλλα φυσικά αντιοξειδωτικά).

Πολυφαινόλες είναι ένα σύμπλεγμα συστατικών που περιέχει ο ελαιόκαρπος και σε αυτό αποδίδεται η θολή όψη και η πικρή γεύση του ελαιολάδου.

Οι πολυφαινόλες, όπως και οι τοκοφερόλες είναι υπέροχα αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας, δρουν και προστατεύουν από την οξείδωση τα λιπαρά οξέα της χοληστερόλης, γι’ αυτό και το ελαιόλαδο θεωρείται «φάρμακο» για την υγεία μας και βοηθά στην άριστη λειτουργία του οργανισμού μας.

Τι κάνουν οι Φαινόλες

Οι Φαινόλες και οι τοκοφερόλες (π.χ. η ελευρωπαΐνη) συνεισφέρουν στην επιβράδυνση της πορείας γήρανσης του οργανισμού και έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, αφού δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται κατά τον μεταβολισμό και εμποδίζουν τον σχηματισμό υπεροξειδίων και υδροϋπεροξειδίων με καρκινογόνο δράση.

Βιοδραστικές ουσίες:

α) Ελαιοκανθάλη: ουσία με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, δρα προστατευτικά κατά του κινδύνου εμφάνισης άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

β) Ελαιασίνη: αποτελεί την πιο αντιοξειδωτική ουσία του ελαιολάδου και είναι παράγωγο της φαινόλης ελευρωπαΐνης.

Η καθημερινή κατανάλωση της συνιστάμενης ποσότητας ελαιολάδου συμβάλλει:
  1. στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης,
  2. στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προστασία από την ανάπτυξη έλκους στον δωδεκαδάχτυλο και στο στομάχι,
  3. στη σταδιακή πέψη των υδατανθράκων και αποφυγή της γρήγορης αύξησης της γλυκόζης στο αίμα, δρώντας ευεργετικά κατά του διαβήτη,
  4. στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος στα βρέφη (όταν καταναλώνεται από τη μητέρα κατά τον θηλασμό),
  5. στη βελτίωση του λιπώδους ήπατος,
  6. στην πρόληψη χολολιθίασης,
  7. στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Ο πράσινος χρυσός ή υγρός χρυσός όπως ονομάζουμε το άθερμο ελαιόλαδο, εγγυάται άφθονη ευεργεσία στην ανθρώπινη υγεία.

Παραγωγοί

Κορνελάκη Δέσποινα
Κορνελάκη Δέσποινα
Παραγωγός
Mοναδικός αριθμός ανίχνευσης 701-999
Μετζάκης Γιώργος
Μετζάκης Γιώργος
Παραγωγός
Mοναδικός αριθμός ανίχνευσης 100-350
Μονή Τοπλού
Μονή Τοπλού
Παραγωγός
Mοναδικός αριθμός ανίχνευσης 351-700